Nespotrebované potraviny nemusia skončiť v odpadkovom koši. Aj potraviny, ktoré nezjeme, môžu poslúžiť. Recyklácia rastlinného odpadu spočíva v ich kompostovaní, a v následnom použití prírodného hnojiva. Ak nezjedené zvyšky potravín vyhodíme do odpadkového koša budú tvoriť takmer polovicu objemu komunálneho odpadu z našej domácnosti. Namiesto toho môžeme recyklovať šupky zo zeleniny a ovocia, kávová usadenina, čajové sáčky ako aj […]
Ako zúžitkovať nespotrebované potraviny
Nespotrebované potraviny tvoria takmer polovicu všetkého odpadu, čo vyprodukujú domácnosti. Najlepšie by bolo znížiť spotrebu a nekupovať viac ako momentálne potrebujeme. Slovo akcia v obchode nás však láka kúpiť aj to, čo sme väčšinou ani neplánovali. Na jednej strane vyhadzujeme potraviny, na druhej strane kupujeme drahé čistiace prostriedky, ktoré zvyšujú výskyt škodlivých látok v domácnosti a ich obaly následne […]